Promoting OH amateur radio contesting since 1996!
 
   Home / News & Events      CCF Joulu Sprint

Lopputulokset 2020:

Julkaisupäivä 18.1.2021
 

Onnittelut voittajille!!
 
CW Final Result
 
 
 
SSB Final Result
 
 
 
RTTY Final Result
 

 

CCF Joulukilpailu säännöt vuodelle 2021:

 
 


Kilpailuaika:HUOM!! UUSI AIKATAULU


SSB: 26.12. 0830–0930 UTC (1030–1130 Suomen aikaa)

   

CW: 26.12. 1000–1100 UTC (1200–1300 Suomen aikaa) 
    

RTTY: 26.12. 1130–1230 UTC (1330–1430 Suomen aikaa)

1x1h kestävä periodi.

 

SSB- ja CW-osissa noudatetaan sprinttisääntöä:

Asema ei saa kutsua testikutsua samalta jaksolta koko aikaa. Kun joku on vastannut testikutsuun ja kuso on pidetty, on taajuudella ensin olleen aseman siirryttävä vähintään 2 kHz:iä. Vastannut asema saa jäädä kutsumaan taajuudelle. Jaksolta lähdettyä saa kuitenkin blokata toisen aseman, vaikka se olisi alle 2 kHz:n päässä.

 

Taajuusalueet:

SSB: 3600–3750 kHz, 7060–7140 kHz. 

CW: 3510–3550 kHz, 7010–7040 kHz. 

RTTY: 3580–3600 kHz, 7040–7060 kHz. 

 

Kilpailusarjat(suluissa cabrilloon tuleva tieto)

Kaikissa osakilpailussa on seuraavat luokat:

– Yleisluokka yli 100 W (SINGLE-OP HIGH)

– Yleisluokka max. 100 W (SINGLE-OP LOW)

– QRP max 5 W (SINGLE-OP QRP)

– Perusluokka (SINGLE-OP NOVICE-TECH)

– Multi/Multi/kerholuokka (MULTI-OP) 

 

Multi/Multi-luokassa saa olla yksi TX/bandi, operaattoreiden määrää ei ole rajoitettu. Asemien tulee sijaita samassa QTH:ssa (=samassa osoitteessa), esim. kerhotilat.


Lokit, joiden lähettäjä ei ole ilmoittanut kilpailusarjaansa, käsitellään tarkastuslokeina.

 

Sanoma

RS(T) + juokseva numero + maakuntatunnus. Esim. 599 079 PS.

Juokseva numero on kolminumeroinen ja tulee aloittaa numerosta 001.

 

Yhteyspisteet

Jokaisesta täydellisestä yhteydestä saa 2 pistettä. Jos sanomassa on virheitä, yhteyden arvo on 1 pistettä. Virhe kutsumerkissä mitätöi yhteyden. Yhteydestä vasta-asemaan, joka ei ole lähettänyt lokiaan saa pisteet, edellytyksellä että asema löytyy vähintään viidestä eri lokista.

 

Kertoimina ovat maakunnat (pois lukien oma) bandeittain

 

AL Ahvenanmaa

KE Keski-Suomi

LA Lappi

PP Pohjois-Pohjanmaa

EK Etelä-Karjala

KL Kymenlaakso

PH Päijät-Häme

PS Pohjois-Savo

EP Etelä-Pohjanmaa

KP Keski-Pohjanmaa

PM Pirkanmaa

SA Satakunta

ES Etelä-Savo

KT Kanta-Häme

PK Pohjois-Karjala

UU Uusimaa

KU Kainuu

PO Pohjanmaa

VA Varsinais-Suomi

 

 

Tulos

Lopullinen tulos on yhteyspisteet x kertoimet.

 

Yleistä

Yhteyksien tarkistaminen ja lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus voidaan hylätä sääntöjen vastaisen toiminnan, epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia. Lopullisista tuloksista vastaa kilpailun järjestäjä.

 

Palkinnot

Luokkien voittajille palkinnot.

 

Lokit: Viikon sisällä kisasta:  UA9QCQ Lokirobotti

 
 

 

Lisäohjeita:

Lokit menevät Sainion ym. tapaan Cabrillo-lokitiedostoina www.ua9qcq.com - palvelua käyttäen. Tiedoston nimellä ei systeemissä ole väliä, joskaan öökkösiä se ei saa sisältää. Sen sijaan lokin sisällön on oltava kunnossa. Robotti herjaa tai vaatii valitsemaan listalta tai pyytää korjaamaan. Mikäli lokiisi meni jokin virhe pystyt lähettämään sen uudelleen ja aikaisempi tiedosto korvautuu uudella. Saman tien onkin sitten mahdollista katsoa raakatuloksia, Claimed scores.

 

Pari perusohjetta lokisoftien käyttöön: Valitse kilpailuun kisasoftastasi säännöt NRAU-Baltic (tai NRAU N1MM:ssä). Mikäli olet asettanut alkutiedot oikein kisan jälkeen ottamassasi Cabrillossa ei ole paljon korjattavaa. N1MM:ssä valitaan tiedot kisaa avattaessa New log in database. TR4W antaa valita sekä alussa, että uudestaan kisan jälkeen Cabrilloa luotaessa. Wintestissä kisa ja luokka otetaan alkuikkunasta ja kisan jälkeen Cabrillo syntyy File -> Create log files jne. Cabrillon alkupään tietoja kuten luokka näkyy säännöissä. Tiedot eivät kuitenkaan ole kriittisiä, vaan pääset valitsemaan kisan, luokan tms. myös UA9QCQ:n valikosta. Lokin jättäminen tapahtuu menemällä www.ua9qcq.com -> Logs -> Web interface. Sitten oma e-osoite ruutuun. Paina ”Selaa” tai ”Browse” ja hae koneeltasi lokitiedosto ja paina vielä ”Upload log”. Sen jälkeen loki onkin robotilla ja seuraat vaan ohjeita.

N1MM ja periodit:

Jotta yhteydet eivät toisella periodilla tulisi dupeksi käytä TOUR komentoa: • Kirjoita kutsukenttään TOUR • SNT kenttään laita kilpailun alkuajankohta (UTC) ja perioidin kesto(esim 0830/30). • Paina lopuksi enteriä


Paperilokit Paperilokeja ei käsitellä.

 

Lokipakkoa ei ole, eli mikäli on pitänyt riittävästi kusoja, vasta-asemat saavat niistä täydet pisteet. Jos haluaa näkyä tuloslistoilla, loki on toimitettava cabrillo tiedostomuodossa.  


==